De ce prefer sa vorbesc doar ceea ce gandesc

Nu mi-a placut niciodata sa fiu o persoana falsa in cuvantul careia nu poti sa crezi. Nu dintr-un principiu anume, ci pur si simplu nu mi se potriveste. Chiar daca exista foarte multe dezavantaje, consider ca micile avantaje care vin odata cu asta compenseaza enorm. Atunci cand incepi sa faci lucruri doar pentru a obtine un beneficiu imediat sau pe termen lung, libertatea ta incepe sa dispara treptat.

Nu spun ca e bine sau rau sa fii ca mine. Nu stiu nici eu ce sa cred. Tot ce stiu e ca atunci cand esti sincer cu persoanele din viata ta, este mult mai usor sa pastrezi acele relatii si sa le faci sa dureze. Cele care nu rezista testului sinceritatii, poate e mai bine sa dispara. Lasa lucrurile sa se aranjeze de la sine si vei vedea ca raportul bucuriilor obtinute din asta va inclina in favoarea ta.

Stim cu totii cat de mult conteaza sinceritatea pentru o persoana. Iti poti da seama de asta gandidu-te la tine: ti-ar placea sa fii mintit intr-una de catre oamenii la care tii sau cu care ai contact in fiecare zi? Cu siguranta nu. Cel mai probabil ti-ar placea sa stii doar adevarul gol golut, indiferent cat de mult ar durea el uneori.

Eu sunt de parere ca cei care mint in mod constant sunt persoane care nu reusesc sa suporte prea bine realitatea. Tocmai din acest motiv incearca cumva sa creeze un univers paralel in care minciuna prefabricata ia locul adevarului, iar adevarul devine o minciuna uzata. Totusi, adevarul nu ar trebui sa fie optional. Este doar adevarul. Indiferent cat de crud este, cu siguranta poti lucra cu el. Daca nu te ajuta cu nimic, il poti pastra ca experienta, poate iti foloseste mai tarziu. Eu asa sunt fiindca asa cred.

Tu cum alegi sa fii?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu