De ce trebuie sa avem grija de natura

Stiu ca toti ma vad ca pe cea mai ecologista persoana din univers, atat de ecologista incat uneori pare ca exagerez. Din punctul meu de vedere insa, nu fac altceva decat sa am un bun simt extrem de bine dezvoltat si sa-mi dau seama de lucrurile care conteaza cu adevarat. Nu doar pentru mine, ci si pentru restul oamenilor.

Fiindca foarte multi inca nu au inteles, astazi o sa vorbesc inca o data despre unul din cele mai disputate subiecte din ultimii ani: natura si protectia mediului inconjurator.

Indiferent cum te numesti, ce functie ai, ce masina conduci si cand ai fost ultima data la pensat, natura este unul din lucrurile acelea complexe care iti influenteaza viata in mod radical. Poate cel mai complex lucru. Natura este mama tuturor lucrilor pe care tu le vezi, le crezi sau iti imaginezi ca exista, deci ai face bine sa ai mai mult respect fata de ea.

Daca intr-o zi te vei trezi ca nu vei mai putea respira aerul curat din cauza poluarii, cu siguranta nu vei mai fi o persoana atat de multumita cum esti acum. Gandeste-te la cat de multe o sa ai de pierdut atunci cand mediul se va schimba, anotimpurile se vor deteriora, iar planurile tale vor depinde tot mai mult de starea instabila a vremii.

Acestea fiind spuse, incearca sa fii mai cumpatat atunci cand vine vorba de mediul inconjurator pentru ca nu esti singur in aceasta lume si pentru ca e foarte important tot ce lasi in urma ta. Stiu ca poate parea greu, dar gandeste-te ca oricum nu poti sa-i schimbi pe restul. Macar incearca sa lucrezi cu tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu