Trei lucruri pe care le fac cand nu am somn

Am perioade in care somnul pare sa ma evite mai des decat un prieten care imi este dator. Nu stiu de exact, nu e ca si cum as avea foarte multe lucruri care sa ma tina treaz. Din contra. Am ajuns la varsta la care sunt perfect multumit de toate lucrurile care mi se intampla si le iau asa cum vin. Totusi, somnul este o problema. Ce faci atunci cand nu ai somn? De obicei te gandesti la ce sa faci ca sa-ti vina somnul. Eu am tot incercat asta si am dat gres de fiecare data. Intr-un final, m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa gasesc altceva de facut, asa ca am inceput sa-mi ocup timpul respectiv cu lucruri care sa ma ajute. Iata un top trei al lucrurilor pe care le fac cand nu am somn:


1. Pornesc televizorul si ma uit la documentare

Daca exista o modalitate naturala prin care poti sa inveti ceva si sa ti se faca somn in acelasi timp, atunci cu siguranta este uitatul la documentarele de pe Discovery. Nu stiu ce m-as face fara ele, in grelelele nopti de insomnie in care timpul pare atat de dilatat, iar ziua de maine atat de departe. Imi plac documentarele din care pot sa invat tot felul de lucruri inutile precum construirea unei rachete spatiale, viteza de reactie a caprioarelor in fata unui ghepard schiop sau unde traieste Hitler astazi.

2. Citesc o carte la intamplare

Asa e. Mai exista o modalitate prin care poti sa inveti ceva pana te ia somnul. Lectura. Dar nu lectura programata sau lectura de placere. Astea sunt lucruri care te pot tine treaz. Ma refer la lectura aia haotica facuta de plictiseala atunci cand nu exista niciun lucru mai bun pe care l-ai putea face.

3. Imi fac planuri mari de viitor pe care le uit a doua zi

Cele mai marete ganduri despre viata mea si despre cum ar trebui sa fiu un om mai bun de maine le-am avut in momente in care somnul lipsea cu desavarsire. Asta e tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu