Cu ce obiecte de mobilier scandinav sa iti amenajezi casa

Alegerea mobilei pentru locuinta ta este o decizie importanta care de cele mai multe ori este facuta intr-o perioada mai indelungata de timp. Daca ai ales sa iti amenajezi casa intr-un stil modern si minimalist trebuie sa folosesti obiecte de mobilier scandinav pentru a cumpleta imaginea locuintei tale.

Iti propunem sa folosesti urmatoarele tipuri de mobila scandinava in casa ta:

Scaunele simple, de lemn

Sunt primele care ne vin in minte cand ne gandim la designul scandinav. De cele mai multe ori sunt simple, facute din materiale brute si naturale, cum ar fi metalul sau lemnul. Colorate vioi, sau in nuante pale si albe, scaunele simple sunt specifice designului nordic. Tot o caracteristica a acestui stil este folosirea mai multor tipuri de scaune la aceeasi masa. Atat materialele, cat si designul pot fi total diferite. Chiar si scaunele de birou sau cele ale copiilor sunt foarte simple, fara detalii nefolositoare.


Spatiile de depozitare

Daca nu ai aflat pana acum, nordicii au transformat solutiile de depozitare in decoratiuni care infrumuseteaza casa. Daca te intrebi ce obiecte de mobilier scandinav poti sa folosesti pentru a avea o casa mai organizata iti spunem noi: rafturi, cutii de depozitare, dulapuri, noptiere si comode. Simplitatea e prezenta si in designul acestor piese de mobilier. Materialele naturale, culorile care nu ies prea mult in evidenta si formele simple, cu colturi bine definite sunt caracteristici la care sa te astepti cand vrei sa iti decorezi casa cu mobilier scandinav.
Canapele

Din niciun living nu poate sa lipseasca o canapea pe care sa te relaxezi citind o carte sau uitandu-te la televizor. Daca vrei o canapea comfortabila si care sa arate bine, alege una ce are un design nordic. De cele mai multe ori astfel de canapele nu sunt rabatabile, dar poti sa faci un sacrificiu pentru felul in care arata. Specifice canapelelor scandinave sunt picioarele de lemn. Lucru care este clar in beneficiul tau, pentru ca poti curata mai usor parchetul, iar praful nu se va mai strange sub canapea.

Fotolii

Fotoliile pot fi chiar mult mai comfortabile decat canapelele, daca stii cum sa le alegi. Cele de tip balansoar sunt perfecte pentru a te relaxa. Combinatiile de material din care sunt facute sunt de obicei lemn si material textil, inclusiv piele ecologica. Paleta cromatica este aceeași, nuante deschise, dar si tonuri de gri, pentru a fi mai usor de intretinut.


Ce obiecte de mobilier scandinav o sa folosesti pentru amenajarea locuintei tale?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu